18 Temmuz 2010 Pazar

PAMUKKALE TRAVERTENLERİ

2008 yılında PAMUKKALE' ye gittiğimde çektiğim fotoğraflarımı sizlerle paylaşıyorum. Nadir bir doğa güzelliği olan PAMUKKALE travertenleri okadar çok yabancı turist çekiyorki ben bir TÜRK olarak geç kalışıma utandım.

Doğa ananın çizdiği en mükemmel tablodur PAMUKKALE.
Gece yapılan ışıklandırma ile karbeyaz PAMUKKALE' adeta geceyi yırtıp çıkıyor gibi.
PAMUKKALE adeta güneşle besleniyor gibi günün her hali bir başka güzel.
Doruktan aşağı inen kaynak suyu PAMUKKALE'nin hemen eteklerinde gölet oluşturuyor.
Kendi kendini güzelleştirme kabiliyeti olan travertenler, suyun taşıdığı kireç ile sürekli yeni oluşumlar içindedir. İrili ufaklı pek çok doğal havuzlar oluşmuştur.
Yaz mevsimlerinde daha çok ziyaret edilen PAMUKKALE, gün ışığını yansıtarak güneşin etkilerini artırarak size yaşatır. Tecrübesi olanlar plaj kıyafetleri ve güneş gözlükleri ile geliyorlar.
Pek çok güzelliğin bir arada olduğu biryerdir PAMUKKALE.
Kar beyazı oluşum, ilk kez gidenleri kayıp düşeçekmiş izlenimine düşürür, nakış nakış işlenmiş kireç taşı sizi güvenle gezdirir.
Buraların güzelliğini bizden önce keşfeden insanlar yaşam alanları oluşturmuşlar. Travertenlerin hemen ardında onlardan kalan yapılar dikkat çekiyor.
Burada var olan insanlar bu güzellikleri paylaşmak için mükellef bir anfi tiyatro inşa etmişler ve güzel insanları eğlendirmişler.Masalda burada bitmiiiş,   hadi beyler iş başıııı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder