23 Eylül 2010 Perşembe

ERFELEK ŞELALELERİ - SİNOP

BARAJ YOLUNDA ŞELALE
Arkadaşlar sizlerle paylaşmak için seçtiğim bu fotoğraflar SİNOP ilinde ERFELEK ŞELALELERİ dir. Önce resimleri izleyin sonra burası TÜRKİYE demi diye şaşıracaksınız.
Erfelek barajı yolu ile ulaşılan ERFELEK ŞELALELERİ milli park konumundadır.
Baraj yolunu takip ederken yolun solunda ilk şelale karşılaşacaksınız.

ERFELEK ŞELALELERİ-1
Barajı besleyen dereye ulaşınca köprüden karşıya yaya geçebileceğiniz gibi bizim gibi suyun sığ olduğu dönemde burada bulunursanız aracınızla şelalelere yakın yerde durabilirsiniz.
ERFELEK ŞELALELERİ-2
İlk şelale ile karşılaşmanın hoşluğundan sonra acaba daha neler göreceğimizin merakı ile suyu takiben yukarıya doğru tırmandık. Tırmandık diyorum çünki yanımda eşim Hacer, ablası Arzu, bacanağım Ahmet, kızları Asya ve büyük oğlumuz Baran vardı.

ERFELEK ŞELALELERİ-3

İlk şelale sonrasında hemen birtane daha. Her adımda doğanın harikulade yapıtlarından birine bakıyormuş gibi hayranlıkla etrafımızı seyrediyor. Ahmet'le fotoğraf çekmek için etrafımızı keşfederken ailelerimiz bizi sürekli "çabuk gelin burasıda harika" diye çağırıyordu.
ERFELEK ŞELALELERİ-4

ERFELEK ŞELALELERİ-5
Neyi merak ediyorsunuz biliyormusunuz, acaba kaçtane şelale var?. Bu soruyu ilk üç şelaleden sonra artık hatılayamaz olduk. İrili ufaklı 30 civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Ortam okadar güzel ve hayret vericiki birinden diğerine keçi gibi tırmanırken herseferinde büyük bir haz duyduk.
Bir şelale fotoğrafı çekmek için İstanbul'a yakın yerleri araştırırdım, ufak tefek şelalerin olduğu yerleri tespit etmiştim. Ama böyle orman içinde birbiri ardına bitmek bilmeyen manzara ile karşılamayı hiç beklemiyordum. Birkaç akşam önce Ahmet'in köyünde şelaleler için "çok basit" gibi anlatımlar olmuştu, giderken pekte özel bir manzara beklemiyorduk.  

ERFELEK ŞELALELERİ-6
Yukarı çıkmaktan kendinizi alabirseniz saatinize bakın. Saat 13:30 gibi başladık, sonrasında zaman su gibi akıp gitti. Zamanı takip edemeden gün akşama dönmeye başladı. Sizde burada olmak isterseniz, suyun az olduğu mevsimi ve başlamak için günün erken saatlerini tercih edin. Zira şelalelerin yanıbaşından yukarı çıkarken ıslanıyor, çamurlanıyor, anlamadan yoruluyor ve zaman kavramını yitiriyorsunuz.

ERFELEK ŞELALELERİ-7
Kayaların basamak basamak oluşumları şelaleleri tırmanırken merdiven vasifesi görüyor. Bazı yerlerde sığ akıntılar ile sarkıtlar oluşmuş ve üzerleri yosun bağlamış.
ERFELEK ŞELALELERİ-8
Mest olmuş vaziyette etrafımı seyredip olabildiğince çok fotoğraf çekmeye çalışıyorum. Sanırım uzun zamandır böyle güzel bir ortamda bulunmadım. Daha paylaşmak istediğim çok fotoğtaf var şimdilik burada kesip devamını sonra gösterecegim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder